Autodemontage

"Goed gebruik is hergebruik"

Ons autodemontagebedrijf is gericht op hergebruik van onderdelen. Tijdens de demontage controleren wij de herbruikbare auto onderdelen visueel op kwaliteit en testen we waar mogelijk technisch op een juiste werking. De onderdelen worden met al hun specificaties ingevoerd in het softwaresysteem, waardoor tevens de historie, aard en herkomst van het onderdeel herleidbaar blijft. Vervolgens slaan we de onderdelen goed verpakt en beschermt op in ons magazijn.

We verwerken zoveel mogelijk jonge schadeauto's van de nieuwste types van alle in Nederland gangbare automerken/modellen met allerlei soorten aandrijving en opties. Ruim 1.500 schadevoertuigen worden jaarlijks naar (vrijwel) kaal chassis gedemonteerd.

Controle en certificering van onze werkzaamheden vindt jaarlijks plaats op gebied van kwaliteit, milieu en compliance door o.a. de VbV, RDW en de Omgevingsdienst. Ook zijn we aangesloten bij branchevereniging Stiba en gecertificeerd volgens KZD*** normen die zijn gesteld door de branchevereniging STIBA in samenwerking met de grote Nederlandse verzekeringsmaatschappijen (www.kzd.info).  

Scheiden en afvoeren van restmaterialen

Wij demonteren auto's op een professionele en milieuvriendelijke wijze. Daarbij werken we met specialistische apparatuur en voeren we schadelijke stoffen en restmaterialen gescheiden af. Het gebruik van een drooglegsysteem zorgt ervoor dat schadelijke vloeistoffen uit het autowrak worden gehaald. Het betreft (vervuilde) brandstof als benzine en diesel, maar ook koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remvloeistofenolie Alle vloeistoffen worden gescheiden en opgevangen.

Naast de vloeistoffen worden ook bepaalde metalen, accu’s en banden gescheiden ingezameld ter verwerking tot grondstof voor nieuwe producten. Als alle bruikbare onderdelen en voor recycling bestemde materialen van de auto verwijderd zijn, wordt het wrak plat gedrukt en in een container geplaatst. De container wordt dan naar het recyclingbedrijf gebracht die voor het verschredderen van de rest materialen zorgt.

Autodemontage gericht op hergebruik van onderdelen
KZD*** gecertificeerd
RDW erkenning en aangesloten bij branchevereniging Stiba en ARN